Design LAB inkubációs program

Mindezek mellett a program a gyártásfejlesztésre, az iparág versenyképességének növelésére és az ágazat exportjának ösztönzésére kívánt hatással lenni. Az MDDÜ az ágazati visszajelzéseket figyelembe véve, a VIA (Valorisation de l’Innovation dans l’Ameublement) francia dizájnintézet együttműködésével dolgozta ki az első design LAB programot.
A pályázatra, illetve a programot megelőző Speed Dating kapcsolatépítő rendezvényre is hatalmas érdeklődés mutatkozott, összesen 43 tervező-gyártó páros nyújtotta be jelentkezését, akik közül hét páros kapott támogatási keretet termékeik megvalósításához. A hat hónapos kivitelezési folyamatot az MDDÜ gyárlátogatásokon keresztül kísérte figyelemmel, a program végén pedig minden páros prezentálta az elkészült kollekciójának darabjait.
A szériaérettség kiemelten fontos szempont volt, hiszen ez képes igazi stabilitást nyújtani a gyártók és tervezők számára.
Az Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté együttműködésének köszönhetően létrejött LOOP Bútorcsalád 12 különböző funkciójú, formatervezési szempontból egyedülálló, innovatív termékből áll. A tervezés során fontos szempont volt számukra a fenntarthatóság, így többek között újrahasznosított, valamint hulladékanyagot használtak.
 
Fotó: HFDA
 
A projekt a Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB inkubációs program támogatásával valósult
meg.
 
 
Forrás és teljes cikk: https://kultura.hu/funkcionalitas-es-esztetika-kivalo-otvozese/?fbclid=IwAR013qGLLHGYMjcdlwkatWWxmJ5oV3cejvow90rQzTPfMAaeJwKkk_8XZxM 
« vissza

2021.04.12.

Elkészültek a Magyar Divat & Design Ügynökség által indított első design LAB program párosainak szériaérett alkotásai.
design, bútor, funkcionalitás, esztétika, LOOP, innováció, fenntarthatóság

További híreink

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

téli üzemszünet

2023.12.13.

Nyári üzemleállás

Hurrá nyaralunk!

2023. június 14.