Design LAB inkubációs program

Mindezek mellett a program a gyártásfejlesztésre, az iparág versenyképességének növelésére és az ágazat exportjának ösztönzésére kívánt hatással lenni. Az MDDÜ az ágazati visszajelzéseket figyelembe véve, a VIA (Valorisation de l’Innovation dans l’Ameublement) francia dizájnintézet együttműködésével dolgozta ki az első design LAB programot.
A pályázatra, illetve a programot megelőző Speed Dating kapcsolatépítő rendezvényre is hatalmas érdeklődés mutatkozott, összesen 43 tervező-gyártó páros nyújtotta be jelentkezését, akik közül hét páros kapott támogatási keretet termékeik megvalósításához. A hat hónapos kivitelezési folyamatot az MDDÜ gyárlátogatásokon keresztül kísérte figyelemmel, a program végén pedig minden páros prezentálta az elkészült kollekciójának darabjait.
A szériaérettség kiemelten fontos szempont volt, hiszen ez képes igazi stabilitást nyújtani a gyártók és tervezők számára.
Az Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté együttműködésének köszönhetően létrejött LOOP Bútorcsalád 12 különböző funkciójú, formatervezési szempontból egyedülálló, innovatív termékből áll. A tervezés során fontos szempont volt számukra a fenntarthatóság, így többek között újrahasznosított, valamint hulladékanyagot használtak.
 
Fotó: HFDA
 
A projekt a Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB inkubációs program támogatásával valósult
meg.
 
 
Forrás és teljes cikk: https://kultura.hu/funkcionalitas-es-esztetika-kivalo-otvozese/?fbclid=IwAR013qGLLHGYMjcdlwkatWWxmJ5oV3cejvow90rQzTPfMAaeJwKkk_8XZxM 
« vissza

2021.04.12.

Elkészültek a Magyar Divat & Design Ügynökség által indított első design LAB program párosainak szériaérett alkotásai.
design, bútor, funkcionalitás, esztétika, LOOP, innováció, fenntarthatóság

További híreink

Nyári üzemleállás

Hurrá nyaralunk!

2023. június 14.

FESTOOL BEMUTATÓ

2023.06.27