„Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak,akik mertek„ Ady Endre

Cégtörténet

Az Árkossy Bútor Kft. családi vállalkozás.  Árkossy Tamás  és felesége, Árkossy Emese 1992-ben álmodták meg a cég alapjait, ami azóta is remekül működik. A faipari mérnök-közgazdász házaspár tagjai a saját területükön igyekeztek maximális erőbedobással a legjobbat kihozni tudásukból. Ennek eredménye a ma látható manufakturális alapokon, de korszerű gépekkel felszerelt üzem és a nagy szaktudással rendelkező 80 fős csapat.
A cég alaptevékenysége kezdetektől fogva a bútorgyártás. Ezen belül is elsősorban az egyedi bútorok tervezése és kivitelezése. A gyártás és tervezés az első években túlnyomó részt magánembereknek történt, az akkori piaci igényeknek megfelelően. A kilencvenes évek elején nagyon szerény volt a kínálat a lakossági bútorok terén, az egyedi igényeket pedig csak a kisebb cégek tudták kielégíteni. A jó minőségű munka meghozta gyümölcsét: a cég dinamikusan fejlődött mind vevőkörét, mind eszköz- és ingatlanállományát tekintve. A korábbi, szerény keretek között működő bándi telephelyet egy jóval nagyobb herendi, zöldmezős beruházás keretében megvalósult korszerű műhely-iroda- és bemutató terem komplexum váltotta fel.
A társaság jelenlegi tevékenysége megőrizte a korábbi hagyományokat: a helyszíni felméréstől az ügyféllel történt egyeztetésen, az árajánlatok részletes kidolgozásán, a szerződés és a gyártás lebonyolításán keresztül a végső beszerelésig tart a folyamat. A nagy tapasztalattal rendelkező projektvezető és gyártás előkészítő mérnökök és technikusok építész- és belsőépítész irodákkal együttműködve alakítják ki a megálmodott berendezések konstrukciós terveit, melyeket profi asztalos csapatok valósítanak meg. Nem probléma ma már az egyéb szakiparokkal való együttműködés sem: az üveg-fém és kárpitos részek kivitelezése a bútorgyártás részét képezik. A szerelés pontos és gyors lebonyolítása a folyamat végén szolgáltatásunk színvonalát emeli.
Lakossági és közületi, hazai és külföldi megrendelők széles körének kínáljuk szolgáltatásaink sokszínűségét a jövőben is.