Pályázat


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„ÁRKOSSY BÚTOR Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén"
 
Az Árkossy Bútor Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. herendi telephelyén 1 db GSF100/13/P festékszóró berendezést vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.
 
A Társaságot 1992-ben családi vállalkozásként alapították. Fő tevékenysége bútorgyártás, amely egyedi és funkcionális bútorok tervezéséből gyártásából és készre szereléséből áll. Ezen kívül faipari segédeszközöket, alapanyagokat és mérnöki szolgáltatásokat értékesít.
A Társaság elérni kívánt célja, hogy a beérkező belföldi, illetve külföldi megrendeléseket megfelelő minőségben, határidőre teljesíteni tudja, ezáltal árbevételét növelje.
Ennek megvalósítása érdekében, a projekt keretein belül, beszerzésre került egy GSF100/13/P festékszóró berendezés. Az eszköznek köszönhetően a Társaság felületkezelési feladatait automatizálni tudja, így a megtakarított munkaerőt más munkaterületekre tudja átcsoportosítani. A berendezés precizitásának köszönhetően, a termékek minősége javul, a termelés hatékonysága nő.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
 
A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 15 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
 
A projektről bővebb információt a http://arkossy.hu oldalon olvashatnak.
 
 
További információ kérhető:
Árkossy Emese
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 9805192, e-mail címünk: arkossyemese[kukac]arkossy[pont]hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00185
Befejezés időpontja: 2018.06.29.; Támogatás aránya: 45,5%
A támogatás összege: 15 000 000,- Ft