Pályázat

 
Befejeződött az Árkossy Bútor Kft. divat és dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások
modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése
2022 / 06 / 28
Az Árkossy Bútor Kft. herendi telephelyén befejezésre került a „Technológia fejlesztés az Árkossy Bútor Kft-nél” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70,00% támogatási intenzitású, 144 234 976 forintos európai uniós támogatás segítségével."
 
A cég alaptevékenysége kezdetektől fogva a bútorgyártás volt, ezen belül is elsősorban az egyedi bútorok tervezése és kivitelezése. A gyártás és tervezés a 90-es években túlnyomó részt magánembereknek történt, az akkori piaci igényeknek megfelelően. A társaság üzleti tevékenységére a nagy műszaki és technikai felkészültséget igénylő, egyedi megrendelések kiszolgálása jellemző, melyhez a társaság a projektszervezéstől, a gyártáson keresztül, a helyszíni kivitelezési folyamat lebonyolításáig terjedő teljes projektmenedzsmentet nyújt. Igaz, hogy a gyártás elsősorban egyedi, projektekre koncentráló megrendelések alapján történik, de elsősorban a lakossági és a szállodaipari bútorok területén célkitűzés a profil bővítése. A szállodaiparban a jövőben arra számít a gyártó és a tervező, hogy az egyedi tervezés mellett növekvő igény lesz a kész megoldások alkalmazására is.
 
A fejlesztés célja a társaságnál a magasabban digitalizált technológia kialakítása volt, ami egyrészt korszerűbb technológiai berendezések megjelenésén keresztül, másrészt információs technológiai fejlesztésen keresztül valósult meg. A magasabb digitalizáltság elérésének célja a társaság gyártási és működési hatékonyságának javítása, amely nagymértékben hozzájárul a versenyképességének javításához, részben a termelékenység növekedésével, valamint az automatizált, digitálisan irányított gyártásnak és működésnek köszönhetően. A projekt keretében beszerzésre került 1 db Homag Centateq N-500 CNC beszerzése, mely egy nagy pontossággal dolgozó CNC megmunkáló központ, valamint a szükséges IT eszközök. A fejlesztés által lehetővé válik a lapszabászat teljes automatizációja. Az automata gépsort, amely különböző CNC megmunkáló központokból áll, kiegészíti egy görgősor, mely a gépek közötti alkatrész szállítással a folyamatban résztvevő gépeket összefüggő gépsorrá alakítja. A berendezés lehetővé teszi a már meglévő CNC él és lapfúró berendezések kiszolgálását nagy pontosságú alkatrészekkel. A gépek vezérlése számítógépekkel történik, amelyeket az irodai gyártáselőkészítők használnak. Ezért volt szükséges a korábban alkalmazott IT eszközök fejlesztése, nagyobb teljesítményű számítógépekkel, amelyek gond nélkül kezelik a termelésirányító szoftvert. A kapcsolódó hardver és irodai háttérmunkához szükséges gépbeszerzés a CNC megmunkáló központokkal való kommunikációt gyorsítja és a gyártáselőkészítői hardver feltételeken javít. A fejlesztés szem elött tartja a digitalizálás növelése mellett a környezeti fenntarthatósági szempontokat. Megvalósult egy világítástechnikai korszerűsítés, aminek keretében a világító testeket LED-es rendszerűre cserélik, ezáltal nő a villamos energia megtakarítás és csökken a környezeti terhelés. Továbbá a nesting technológia csökkenti a lapszabászati és marási hulladék mennyiséget.
 
A GINOP-1.2.14-20-2021-00014 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2022.05.27-én valósult meg, a 70,00% támogatási arányú, 144 234 976 forintos európai uniós támogatás segítségével.
 
A projektről bővebb információt a http://arkossy.hu/hu/palyazat oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Árkossy Emese
Telefon: +36(20)9805192, e-mail: arkossyemese[kukac]arkossy[pont]hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kedvezményezett neve: Árkossy Bútor Kft.
A pályázat tartalma : az Árkossy Bútor Kft működési költségeinek és készletezésének finanszírozási támogatása 
Pályázat jele: GINOP-8.3.5-18/B
A finanszírozás a COVID 19 világjárványra adott uniós válasz részeként történik.
 
 
 

 
 

 
 
 
Megkezdődött azÁrkossy Bútor Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások
modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásának  fejlesztése
 
2022/02/02
 
Az ÁRKOSSY BÚTORKft. herendi telephelyén megkezdte a„Technológia fejlesztés az ÁrkossyBútor Kft-nél ” című projektet a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási intenzitású, 144.235 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.
GINOP-1.2.14-20-2021-00014
 
 
A projekt keretében megvalósításra, beszerzésre kerülnek az alábbiak:
 
Építéshez kapcsolódó költségek: Világítás energia takarékos átalakítása,
Eszközbeszerzés költségei:
HomagCentateq N-500 CNC, Konica nyomtató és 10 db munkaállomás.
 
A projektet 2021.08.04-én kezdtük meg, és a tervezett befejezési idő: 2022.08.31.
 
A projektről bővebb információt a www.arkossy.hu oldalon olvashatnak.
 
 
További információ kérhető:
Árkossy Emese
Telefon:+36(20)9805192
E-mail: arkossyemese[kukac]arkossy[pont]hu

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Befejeződött az ÁRKOSSY BÚTOR Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság technológiai modernizációjának fejlesztése
 
2020 / 12 / 15
 
Az ÁRKOSSY BÚTOR Kft. herendi telephelyén befejezésre került a „Csiszolási technológia fejlesztése az Árkossy Bútor Kft-nél” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 24,5 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.
 
A Társaságot 1992-ben családi vállalkozásként alapították. Fő tevékenysége bútorgyártás, amely egyedi és funkcionális bútorok tervezéséből gyártásából és készre szereléséből áll. Ezen kívül faipari segédeszközöket, alapanyagokat és mérnöki szolgáltatásokat értékesít.
A projekt a társaság meglévő kapacitásainak bővítését szolgálja, azonban a fejlesztés nem kizárólag a termelési volumen mennyiségi növelését célozta, hanem sokkal inkább a modernizálást és ez által a hatékonyság javítását. A társaság jelen fejlesztés során az egyedi bútorgyártási tevékenységét kívánta fejleszteni, egyrészt növelve a gyártási kapacitásait, másrészt modernizálva a technológiáját. A fejlesztés célja a mai kor követelményeinek megfelelő modern és automatizált technológia kialakítása volt, ami az alacsony munka-erőigényes, hatékony, automatizált gyártási folyamat kialakítására irányult.
 
A projekt keretén belül beszerzésre került egy olyan modern kontaktcsiszoló berendezés, ami lehetővé teszi az anyagok gyors feldolgozását kiváló minősségben. Az export piacra történő értékesítés során lehetővé teszi a megrendelések rövid határidő alatt történő teljesítését, azonban a rövid átfutási idő mellett is tartani képes a minőségi szintet.  Így a társaság továbbra is fent tudja tartani kiemelkedő szerepét a piacon. A társaság csiszolási kapacitásainak megduplázódása lehetővé teszi több megrendelés egyidejű teljesítését, ami rövidíti a vállalási határidőket és rugalmasabbá teszi a termelés ütemezését, a folyamatok optimalizálását. A folyamatos technológiai bővítés hatására a társaság kinőtte az addig alkalmazott elszívási technológiai kapacitásait, amelyek növelése elengedhetetlené vált a megnövekedett technológiából származó kapacitások kihasználása érdekében. Így a projekt keretében beszerzésre került továbbá egy elszívó berendezés is, amely az üzembe helyezett korszerű technológiáját szolgálja ki. Ezen eszközök technikai és egészségvédelmi tényezőit teszi az elszívási rendszer bővítése lehetővé. A fejlesztés lehetőséget nyújt a társaságnak, hogy tovább tudja erősíteni az export piaci jelenlétét, aminek eredményeként a következő években is folyamatosan növelheti export értékesítését.
 
A GINOP-1.2.10-19-2019-00003 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2020.11.30-án valósult meg, a 24,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
 
A projektről bővebb információt a www.arkossy.hu oldalon olvashatnak.
 
 
További információ kérhető:
Árkossy Emese
Telefon:+36(20)9805192
E-mail: arkossyemese[kukac]arkossy[pont]hu
 
 
 
Befejeződött az ÁRKOSSY BÚTOR Kft. kapacitásbővítő beruházása
 
2020 / 08/ 04
 
Az ÁRKOSSY BÚTOR Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság herendi telephelyén befejezésre került a „Az ÁRKOSSY BÚTOR Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. kapacitásbővítő beruházása” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 90,365 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.
 
Az Árkossy Bútor Kft. 1992-ben családi vállalkozásként alakult, tulajdonosai 100%-ban magyar magánszemélyek. A társaság a projekt megvalósításának helyszínéül a 8440 Herend, Külterület 010/44 hrsz cím alatti székhelyét választotta. A társaság fő tevékenysége a 31.09 TEÁOR szám szerinti egyéb bútor gyártása, melyet jelen projekt keretében is fejleszteni kívánt.
 
A projekt célja, a társaság versenyképességének javítása, piaci pozíciójának megőrzése, egy komplex beruházás megvalósítása által. A megvalósításra került projekt, három területre irányult: a társaság gépparkjának, gyártástechnológiájának modernizációjára, automatizálása, melynek köszönhetően, magasabb minőségű, innovatív termékek előállítása vált lehetővé. A társaság gyártási kapacitásainak bővítése, melynek köszönhetően, magasabb árbevétel elérésére vált képessé. A társaság belső logisztikai folyamatainak hatékonyabbá tétele, melynek köszönhetően, nő a társaság hatékonysága.
 
A társaság a folyamatok hatékonyságának javításában, az önköltség- valamint a minőségbiztosítási kockázatok csökkentésében volt érdekelt. A fejlesztés során a társaság a piacon elérhető legkorszerűbb célgépeket vásárolta meg, ezeket műszaki és kapacitási szempontból is összehangolta, gyártási folyamatban történő elhelyezésüket optimalizálta (például LEAN menedzsment eszközökkel). A társaság a fejlesztés során, különösen a nagyon költségérzékeny korpuszgyártás terén kívánt ennek megfelelően eljárni. Az új kapacitások kialakítása és gyártási folyamatok megszervezése már ennek megfelelően történt, amely a társaság esetén technológiai és szervezeti innovációnak tekinthető. Az innováció másik csoportját a termékfejlesztés jelenti. A társaság el kívánja kezdeni a tömörfa bútorok gyártását, ezért a fejlesztés során termék innováció is megvalósításra került.
 
A GINOP-1.2.1-16-2017-00009 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2020.06.25-én valósul meg, a közel 90,365 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
 
A projektről bővebb információt a www.arkossy.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Árkossy Emese
Telefon: +36(20)9805192
 
 
„ÁRKOSSY BÚTOR Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén"
 
Az Árkossy Bútor Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. herendi telephelyén 1 db GSF100/13/P festékszóró berendezést vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.
 
A Társaságot 1992-ben családi vállalkozásként alapították. Fő tevékenysége bútorgyártás, amely egyedi és funkcionális bútorok tervezéséből gyártásából és készre szereléséből áll. Ezen kívül faipari segédeszközöket, alapanyagokat és mérnöki szolgáltatásokat értékesít.
A Társaság elérni kívánt célja, hogy a beérkező belföldi, illetve külföldi megrendeléseket megfelelő minőségben, határidőre teljesíteni tudja, ezáltal árbevételét növelje.
Ennek megvalósítása érdekében, a projekt keretein belül, beszerzésre került egy GSF100/13/P festékszóró berendezés. Az eszköznek köszönhetően a Társaság felületkezelési feladatait automatizálni tudja, így a megtakarított munkaerőt más munkaterületekre tudja átcsoportosítani. A berendezés precizitásának köszönhetően, a termékek minősége javul, a termelés hatékonysága nő.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
 
A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 15 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00185
Befejezés időpontja: 2018.06.29.; Támogatás aránya: 45,5%
A támogatás összege: 15 000 000,- Ft 
 
 


„ÁRKOSSY BÚTOR Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
gyakornoki program pályakezdők támogatására"

 

 
Az Árkossy Bútor Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. herendi telephelyén az Európai Únió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásának keretében elnyert 4,15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével, megvalósította a pályakezdők támogatását gyakornoki program formájában.
 
A Társaságot 1992-ben családi vállalkozásként alapították. Fő tevékenysége bútorgyártás, amely egyedi és funkcionális bútorok tervezéséből gyártásából és készre szereléséből áll. Ezen kívül faipari segédeszközöket, alapanyagokat és mérnöki szolgáltatásokat értékesít.
A Társaság elérni kívánt célja, hogy a gyakornoki képzés megvalósításával erősítse, támogassa és biztosítsa a szakmai utánpótlást.
Ennek megvalósítása érdekében, a projekt keretein belül, beszerzésre kerültek
HP MFP NY/MS/F LJ Pro multinfunkciós lézernyomtató
- 2 db tervezői munkaállomás Workstation AutoCac torony kivitelben
- 2 db Philips LED 23,6 monitor
- 2 db Canon PS SX600 digitális fényképezőgép (helyszínfelméréshez)
- 2 db szoftver office home and business 2016
- 2 db Microsoft Windows Pro 10 szoftver csomag
A pályázat keretében beszerzett eszközök korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelőek.
 
 
A projekt az Európai Unió támogatásával,  az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg, a 4,15 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00180
Befejezés időpontja: 2017.09.189.; Támogatás aránya: 99,33%
A támogatás összege: 4 154 364,- Ft 

További információ kérhető:
Árkossy Emese
Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 9805192, e-mail címünk: arkossyemese[kukac]arkossy[pont]hu